pavel ondera

Ostrokyslá jednoducho a po našom - fotorecept

Čínska kuchyňa uchvátila mnohých. Obyčajná ostrokyslá polievka, ktorá je v Číne a priľahlých galaxiách bežnou súčasťou hlavného jedla v hodnote pár centov je na Slovensku vyhľadávanou pochúťkou po cca 1,40 € porcia,…

25.3.2013 o 8:21 | Karma článku: 10,50 | Prečítané:  23859x | Diskusia: 7 príspevkov
pavel ondera

Rýchla večera

Na jarmokoch, trhoch máloktorý mäsožravec odolá cigánskej ... pečienke samozrejme. Jej osobitú vôňu a chuť ťažko vykúzlime v domácich podmienkach. Môžeme sa o to však pokúsiť.

13.3.2009 o 12:36 | Karma článku: 11,04 | Prečítané:  14244x | Diskusia: 25 príspevkov
pavel ondera

Maratón, alebo ako sa varí obed (so štipkou humoru)

Chlapi sa väčšinou domnievajú, že varenie je jednoduchou vecou a povinnosťou ženy. Ženy naopak zastávajú postoj, že a ak sa muž do toho pustí, k vareniu potrebuje okrem správne pripravených ingrediencií najmenej dve…

1.3.2009 o 12:27 | Karma článku: 11,04 | Prečítané:  10569x | Diskusia: 40 príspevkov
pavel ondera

Čo mám variť cez víkend?

Tak takáto otázka padne vždy koncom týždňa vo väčšine rodín. Slovenská klasika, rezne na sto a jeden spôsobov už lezú krkom, podobne ako guláše, sviečková alebo fašírky. Vyhrabal som z pamäte recept mojej mamy,…

30.1.2009 o 12:12 | Karma článku: 11,34 | Prečítané:  7448x | Diskusia: 39 príspevkov
pavel ondera

Zaváranie húb je rozprávka (fotorecept)

Tak na toto ročné obdobie sa nesmierne teším. Zbieranie húb v našom kraji patrí k neskoro jesennej, ale dlho očakávanej udalosti. Nažhavení hubári denne sledovali správy o výskyte húb, kontrolovali trhoviská,…

10.10.2008 o 9:11 | Karma článku: 10,61 | Prečítané:  29066x | Diskusia: 29 príspevkov
pavel ondera

Chlap v kuchyni a špíz (recept)

O manželoch, ktorí radi varia sa hovorí, že je to len vtedy ak nato majú chuť, keď sa chcú zavďačiť, že každodenné varenie by nevydržali. Aj keď platí, na každém šprochu je pravdy trochu, existujú výnimky. Ďalej…

18.8.2008 o 10:52 | Karma článku: 10,53 | Prečítané:  16784x | Diskusia: 6 príspevkov
pavel ondera

Kvasený karfiol, lahôdka

Ďalší z receptov "starej matere". Každý iste pozná chuť karfiolu. Vyprážaný, varený, mixovaný... ale kvasený karfiol je skutočná lahôdka. Neveríte? Vyskúšajte!

4.8.2008 o 11:38 | Karma článku: 11,30 | Prečítané:  5367x | Diskusia: 17 príspevkov
pavel ondera

Kvasáky, ako vybabrať s plesňou

Patrím medzi tú časť mužského pokolenia, ktorá rada varí, zavára, nakladá, vypeká, griluje, vymýšľa nové a nové kombinácie receptúr a v neposlednom rade si ich overuje na svojich blízkych. Medzi klasiku v…

1.7.2008 o 10:41 | Karma článku: 10,54 | Prečítané:  62082x | Diskusia: 39 príspevkov

Už ste čítali?